Добър вечер мили дами
/ и мили господа, ако кулинарията е вашата страст/!
От известно време все търся и се опитвам да намеря десерт, който хем да не е много сладък, хем да е експресен за приготвяне и консумиране /естествено☺/ и най-важното да е лек, за да може да го комбинирам с плодове, бисквити и каквото друго ми хрумне. Най-накрая попаднах на един от инстантните кремове на Dr. Oetker, реших да го пробвам и останах очарована. Веднага споделям рецептата с вас и тичам до магазина за втори пакет!
Какво ще ви е необходимо:
/в интерес на истината почти нищо, но все пак../
☑ Инстант шоколадов крем Парадиз на Dr. Oetker
☑ 300мл прясно мляко
☑ Бисквити /обикновени, с мед, с мляко - нещо по-леко/
☑ 1 банан
☑ Много добро настроение и няколко празни гърла
Как да си го приготвите:
1. Като за начало ни трябва подходящ висок и тесен съд. За съжаление след щателно преравяне на квартирата установих, че единствения подходящ съд, който отговаря на тези критерии е буркан от кисели краставички. Е приех съдбата си, измих буркана около 7 пъти и вече беше готов за чудеса. / въпреки, че се привързах към него при първа възможност ще си купя и един истински съд/.
2. Отмерваме и сипваме в съда 300мл студено прясно мляко. Към него добавяме пакета инстант крем "Парадайз" с шоколад /"Парадайз" крем се получава когато към крем Парадиз добавим една супена лъжичка любов и някое друго парче банан/. Принципно пише да се разбърка с миксер на ниска степен на този етап /явно още докато се сипва/, но моят миксер е малко стар и ниската му степен е нещо като урагана Катрина, така че пропуснах тази стъпка.
3. Сместа се разбива за три минути с миксера на висока степен до получаване на хомогенен крем.
4. Крема се разпределя в купички и се слага в хладилник да се охлади и сгъсти. Ето как горе долу би следвало да изглежда вашият крем на този етап:
5. След няколко часа /при мен има няма един час/, към готовия охладен и сгъстен крем се добавят бисквитки и парченца нарязан на кръгчета банан. /Аз лично за себе си предпочитам да слагам плодовете и бисквитите отделно в чиния, а не направо в крема за да не омекват и да са хрупкави и твърди когато се загребва с тях и се хапват./
Готовият крем:
Гарниран с плодове и бисквити:
“Всичко от което се нуждаете е любов. Но и малко шоколад не вреди “. - Чарлз Шулц (американски журналист)
/ и мили господа, ако кулинарията е вашата страст/!
От известно време все търся и се опитвам да намеря десерт, който хем да не е много сладък, хем да е експресен за приготвяне и консумиране /естествено☺/ и най-важното да е лек, за да може да го комбинирам с плодове, бисквити и каквото друго ми хрумне. Най-накрая попаднах на един от инстантните кремове на Dr. Oetker, реших да го пробвам и останах очарована. Веднага споделям рецептата с вас и тичам до магазина за втори пакет!
Какво ще ви е необходимо:
/в интерес на истината почти нищо, но все пак../
☑ Инстант шоколадов крем Парадиз на Dr. Oetker
☑ 300мл прясно мляко
☑ Бисквити /обикновени, с мед, с мляко - нещо по-леко/
☑ 1 банан
☑ Много добро настроение и няколко празни гърла
Как да си го приготвите:
1. Като за начало ни трябва подходящ висок и тесен съд. За съжаление след щателно преравяне на квартирата установих, че единствения подходящ съд, който отговаря на тези критерии е буркан от кисели краставички. Е приех съдбата си, измих буркана около 7 пъти и вече беше готов за чудеса. / въпреки, че се привързах към него при първа възможност ще си купя и един истински съд/.
2. Отмерваме и сипваме в съда 300мл студено прясно мляко. Към него добавяме пакета инстант крем "Парадайз" с шоколад /"Парадайз" крем се получава когато към крем Парадиз добавим една супена лъжичка любов и някое друго парче банан/. Принципно пише да се разбърка с миксер на ниска степен на този етап /явно още докато се сипва/, но моят миксер е малко стар и ниската му степен е нещо като урагана Катрина, така че пропуснах тази стъпка.
3. Сместа се разбива за три минути с миксера на висока степен до получаване на хомогенен крем.
4. Крема се разпределя в купички и се слага в хладилник да се охлади и сгъсти. Ето как горе долу би следвало да изглежда вашият крем на този етап:
5. След няколко часа /при мен има няма един час/, към готовия охладен и сгъстен крем се добавят бисквитки и парченца нарязан на кръгчета банан. /Аз лично за себе си предпочитам да слагам плодовете и бисквитите отделно в чиния, а не направо в крема за да не омекват и да са хрупкави и твърди когато се загребва с тях и се хапват./
Готовият крем:
Гарниран с плодове и бисквити:
“Всичко от което се нуждаете е любов. Но и малко шоколад не вреди “. - Чарлз Шулц (американски журналист)
0 коментара:
Публикуване на коментар