Добър вечер, приятели!
Тази вечер съм Ви подготвила едно традиционно българско ястие - картофи на фурна. Предполагам няма човек, който да не ги е опитвал и да не знае тази рецепта, но реших все пак да я кача, най вече заради микса от подправки, който аз слагам /нали знаете, че различните комбинации от подправки ги променят изцяло/. Приготвят се много бързо и лесно, чудесни са в комбинация с бутчета, копанчета и всякакво друго месо, а ако им сложите бира ще придобият леко горчив привкус, който на мен лично много ми допада. Леки, непретенциозни и същевременно засищащи, картофите на фурна са оптималния вариант за събота вечер.
Какво ще ви е необходимо:
☼ 2кг картофи /или количество по желание/
☼ Олио
☼ Червен пипер
☼ Черен пипер /смлян/
☼ Пикантина
☼ Подправка за картофи
☼ Подправка за зеленчуци
☼ Магданоз на подправка
☼ Чубрица
☼ Сол
*********************
Как да ги приготвите:
1. Обелваме картофите и ги измиваме хубаво. Нарязваме ги на равни дълги части и ги слагаме в голяма тава. Имайте предвид, че когато се режат на тънки парченца стават по-бързо готови, но и по-лесно загарят, ако не се внимава и нямат водичка.
2. След това добавяме червен пипер, като хубаво ги овъргаляме за да се оцветят. След това се прибавят и останалите подправки като ако искате да имат леко горчив привкус, но не възнамерявате да слагате бира, сложете малко повече чубрица и магданоз /имайте предвид, че и двете подправки имат силен аромат/. С ръце, хубаво всичко се размесва.
3. Слагаме олио и допълваме тавата до горе с вода. Печем по средата на 220 градуса с вентилатор отгоре и отдолу. На този етап може да се сложат и бутчета, които са предварително сварени или запечени.
4. Картофите стават готови за около 40 минути, като е желателно да се наблюдават и при нужда да се долее малко вода. След като станат готови може да се сервират поръсени отгоре с свеж магданоз или с настърган кашкавал.
Приятен апетит !
Тази вечер съм Ви подготвила едно традиционно българско ястие - картофи на фурна. Предполагам няма човек, който да не ги е опитвал и да не знае тази рецепта, но реших все пак да я кача, най вече заради микса от подправки, който аз слагам /нали знаете, че различните комбинации от подправки ги променят изцяло/. Приготвят се много бързо и лесно, чудесни са в комбинация с бутчета, копанчета и всякакво друго месо, а ако им сложите бира ще придобият леко горчив привкус, който на мен лично много ми допада. Леки, непретенциозни и същевременно засищащи, картофите на фурна са оптималния вариант за събота вечер.
Какво ще ви е необходимо:
☼ 2кг картофи /или количество по желание/
☼ Олио
☼ Червен пипер
☼ Черен пипер /смлян/
☼ Пикантина
☼ Подправка за картофи
☼ Подправка за зеленчуци
☼ Магданоз на подправка
☼ Чубрица
☼ Сол
*********************
Как да ги приготвите:
1. Обелваме картофите и ги измиваме хубаво. Нарязваме ги на равни дълги части и ги слагаме в голяма тава. Имайте предвид, че когато се режат на тънки парченца стават по-бързо готови, но и по-лесно загарят, ако не се внимава и нямат водичка.
2. След това добавяме червен пипер, като хубаво ги овъргаляме за да се оцветят. След това се прибавят и останалите подправки като ако искате да имат леко горчив привкус, но не възнамерявате да слагате бира, сложете малко повече чубрица и магданоз /имайте предвид, че и двете подправки имат силен аромат/. С ръце, хубаво всичко се размесва.
3. Слагаме олио и допълваме тавата до горе с вода. Печем по средата на 220 градуса с вентилатор отгоре и отдолу. На този етап може да се сложат и бутчета, които са предварително сварени или запечени.
4. Картофите стават готови за около 40 минути, като е желателно да се наблюдават и при нужда да се долее малко вода. След като станат готови може да се сервират поръсени отгоре с свеж магданоз или с настърган кашкавал.
Приятен апетит !
0 коментара:
Публикуване на коментар