Здравейте искам много на бързо да ви покажа как да си направите една бърза гарнитура, която върви към най-различни храни и салати.
Ролцата от раци са много интересни, хубави са както топли така и студени и има толкова много варианти по които може да си ги приготвите. Аз винаги си имам по едно-две пакетчета във фризера, за да мога докато приготвям някое по-сложно ястие да си хапвам по-малко и от тях.
Как да си ги приготвите:
За да бъдат ролцата от раци оптимално вкусни Ви препоръчвам да ги извадите един час поне преди консумация от фризера, да оставите пакета под топла вода за минута-две и да ги оставите сами да се отпуснат след това в една чиния. След като ролцата от раци са омекнали, обелвате найлончетата им, оставяте ги за още 1-2 минути и ги нарязвате на шайбички.
******************************
А ето и няколко различни варианта рецепти, по която може да ги приготвите, ако ги обичате чисти:
1. Смесват се ролца от раци под формата на шайбички, 4 сварени яйца нарязани на кубчета, царевица и майонеза. Отгоре се поръсва с черен пипер и лимонов сок на вкус.
2. Ролца от раци, кашкавал, пушено филе /свинско или пилешко/, варени яйца и кисели краставички. Всичко се нарязва на дребни кубчета и се разбърква с майонеза.
3. Друг вариант е към ролцата от раци да се добавят маслини, кисели краставички и сос, приготвен от майонеза, кисело мляко и горчица.
4. Може да се сложи при ролцата от раци , които отново са нарязани на кубчета, малко пресен лук - 3-4 стръка и лека майонеза. Всички се обърква като не слагаме никакви подправки освен малко лимон /евентуално/.
5. За последния вариант ще ви трябват познатите ролца от раци, китайско зеле, консерва царевица и кашкавал. Първите три продукта се смесват. Прави се дресинг от лимонов сок, 1 с.л. майонеза, 1 ч.л. горчица, сол, олио. Салатата се овкусява с дресинга и отгоре се настъргва кашкавал.
******************************************************
Ролцата от раци са много интересни, хубави са както топли така и студени и има толкова много варианти по които може да си ги приготвите. Аз винаги си имам по едно-две пакетчета във фризера, за да мога докато приготвям някое по-сложно ястие да си хапвам по-малко и от тях.
Как да си ги приготвите:
За да бъдат ролцата от раци оптимално вкусни Ви препоръчвам да ги извадите един час поне преди консумация от фризера, да оставите пакета под топла вода за минута-две и да ги оставите сами да се отпуснат след това в една чиния. След като ролцата от раци са омекнали, обелвате найлончетата им, оставяте ги за още 1-2 минути и ги нарязвате на шайбички.
******************************
А ето и няколко различни варианта рецепти, по която може да ги приготвите, ако ги обичате чисти:
1. Смесват се ролца от раци под формата на шайбички, 4 сварени яйца нарязани на кубчета, царевица и майонеза. Отгоре се поръсва с черен пипер и лимонов сок на вкус.
2. Ролца от раци, кашкавал, пушено филе /свинско или пилешко/, варени яйца и кисели краставички. Всичко се нарязва на дребни кубчета и се разбърква с майонеза.
3. Друг вариант е към ролцата от раци да се добавят маслини, кисели краставички и сос, приготвен от майонеза, кисело мляко и горчица.
4. Може да се сложи при ролцата от раци , които отново са нарязани на кубчета, малко пресен лук - 3-4 стръка и лека майонеза. Всички се обърква като не слагаме никакви подправки освен малко лимон /евентуално/.
5. За последния вариант ще ви трябват познатите ролца от раци, китайско зеле, консерва царевица и кашкавал. Първите три продукта се смесват. Прави се дресинг от лимонов сок, 1 с.л. майонеза, 1 ч.л. горчица, сол, олио. Салатата се овкусява с дресинга и отгоре се настъргва кашкавал.
******************************************************
Добър Апетит и не забравяйте да експериментирате!
0 коментара:
Публикуване на коментар