Сочни пилешки крилца с мед и соев сос ~ ...A Spoonful of Happiness

четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Здравейте! Ако се отбивате тук чат-пат сигурно знаете, че много обичам картофи и мога да ги ям по цял ден, всеки ден. Е моя приятел далеч не гледа с такава любов на жълтите ми приятели и затова реших да добавя нещо малко по-хранително към тях. Вчера се разходихме до Фантастико за да съберем малко лъчи от хубавото февруарско слънце, което грее напоследък над София и да купим 1кг пилешки крилца за вечеря, които бях планувала да направя с малко по-различна марина от сол и черен пипер. Останете с мен за да видите как много бързо и лесно да си ги приготвите.

Какво ще ви е неободимо:

☆  1кг пилешки крилца
☆  Maggi малки тайни - микс за сочни крилца
☆  Сол
☆  Мед
☆  Соев сос

Начин на приготвяне:

Много е важно първо хубаво да измиете крилцата. Аз дори се опитвам да прочиствам съсирената кръв и жилките, останали в тях за да са напълно чисти. Самите крилца се приготвят изключително лесно, защото следим упътването на микса на Maggi като аз добавям само две отделни неща от себе си. И тъй като крилцата ще се готвят в плик за печене, ще започна с него.
Такъв плик има във всеки пакет, който предполага печене или има такава насоченост. Първата стъпка е да разгънете внимателно плика за да не го повредите.
Следващата стъпка е слагането на всичките ни крилца в него като гледаме да са разположени равномерно /това ще рече, че ги подреждаме, а не ги хвърляме хаотично, докато си перем чорапите/.
След като сме ги сложили е ред на марината. Аз винаги първо изсипвам сместа от пакетчето и следвайки инструкциите раздрусвам внимателно докато сместа не ги покрие равномерно... 
ДА БЕ ДА... 
Никога не става така, ако ще и десет минути да ги друсате. Най-добрият начин е да си бръкнете хубаво с двете ръце вътре, да ги овъргаляте и да се уверите, че наистина сместа е разпределена равномерно по всички тях.
 
Сега е ред на нещата, които аз добавям допълнително. Това е много малко сол, 2 супени лъжици мед и 2 супени лъжици /или на око/ соев сос. Отново хубаво ги разбърквам /с ръце/, защото когато се събере много марина върху едно-две крилца вкуса става твърде силен, пренаситен и се губи цялостния ефект за лек привкус.
Последната стъпка /според указания/ е да завържем пликчето с приложената ни връзка на 6-8 см от края на пликчето /аз оставям 5-6 пръста разстояние/. След това ги поставяме в съд за печене и ги мушкаме в печката на 180 градуса отгоре и отдолу с вентилатор. Хубаво е да свалите решетката малко по-надолу за да не опира плика в тавана на фурната. Печат се около 50 минути /до зачервяване/, като последните 10 минути разрязвам плика за да могат да се запекат и отгоре и кожичката им да стане хрупкава.
 Готовите пилешки крилца с мед и соев сос, гарнирани с задушени картофи:

Благодаря ви за вниманието!

Добър апетит и не забравяйте, че няма значение дали приготвяте лесно ястие или някакъв шедьовър. Важното е да е от сърце и с желание.

Tagged:

0 коментара:

Публикуване на коментар

...A Spoonful of Happiness © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org