Бързи "пъстри" сандвичи ~ ...A Spoonful of Happiness

петък, 14 февруари 2014 г.

Здравейте! Съжалявам, че ме нямаше известно време, но имах рожден ден и някои други ангажименти и все не ми оставаше време да кача нова рецепта. Затова днес реших да ви се реванширам и да ви покажа как да направите бързи и лесни сандвичи, които са подходящи, когато излизате в планината, на дълга разходка или просто сте по цял ден в университета като мен и искате да хапнете нещо свежо и вкусно.

 Продукти, които ще са ви необходими:

♠  4 земелчета /в зависимост, колко сандвича искате/
♠  2 яйца
♠  Масло
♠  Половин краставица
♠  Топено сирене
♠  Луканка или салам, който харесвате
♠  Кашкавал

Предварителна подготовка:
Не мисля, че е такава философия, но трябва да обелите краставицата и да нарежете луканката и кашкавала/на продълговати лентички/. Яйцата се правят рохки /жълтъка да е средно течен/ за да може жълтъка да се намаже на земелчето.  Другото, което трябва да се направи на този етап е да разрежете хлебчетата на две равни половини върху които ще разпределим плънката ни.



Как да ги приготвите:
Тъй като ние ще приготвим два различни вида сандвича, ще започна с първия. За него ще използваме кашкавала, луканката, краставичката и белтъка от рохкото яйце.

1. Първо намазваме и двете половинки на хлебчето с масло.  След това върху долната слагаме продълговатите парченца кашкавал и ги слагаме за 30сек в микровълновата за да се размекнат. След това размазваме леко кашкавала за да покрие цялато долна част.

2. Накрая слагаме парченцата луканка върху долната част и се прехвърляме на горната половинка, която е предварително намазана с масло. Върху нея нареждаме отново лентички кашкавал /които обаче не затопляме/, краставичката, нарязана на шайбички и парченца белтък.
 Готовите сандвичи от първия вид:

Продължаваме с втория вид сандвичи. За тях отново ще ни е необходимо масло. Другите продукти са топено сирене, жълтъкът и белтъкът на рохкото яйце, краставичка и луканка.

1.  И двете половинки на земелчето са намазани с масло. Върху долната намазваме хубав слой топено сирене /аз разделям едно парченце върху двете долни половинки/ и върху него нареждаме шайбички краставичка и парченцата луканка.
 2. Върху горната част намазваме полутечния жълтък от яйцето и слагаме парченцата от белтъка. Може и да се добави кашкавал, но аз го предпочитам без. Също така, ако имате маслини става много вкусно този вид специално с тях.
Ето и готовите сандвичи от втория вид:
Ако излизате някъде за по-дълго време и искате сандвичите да останат прясни и добри за ядене ви препоръчвам да ги опаковате в алуминиево фолио, което ще ги запази свежи и вкусни. Опаковането става изключитлно лесно. Развивате фолиото и поставяте сандвича на 3-4 пръста от единия му край, след това премятате рулото за да го покриете и одрязвате с ножичка малко след като свършва сандвича. След това притискате първо по късите страни и подпъхвате, а след това и по-дългите. 
Фолиото ще запази садвичите ви за по-дълго време, а това е жизненоважно особено когато имаме бързоразвалящи се продукти като яйцето. Все пак гледайте да не преседяват твърде дълго време, защото може да се развалят.
*****************************
Ето ги нашите пъстри сандвичи преди да бъдат опаковани.
 Благодаря Ви и не забравяйте, че закуската е най-важното хранене на деня. Тя ще Ви даде сила и ще ви зареди с енергия. Добър апетит !

Tagged:

0 коментара:

Публикуване на коментар

...A Spoonful of Happiness © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org