Бисквити от шоколадов кекс с банан, киви и шоколадов топинг ~ ...A Spoonful of Happiness

неделя, 12 януари 2014 г.



Здравейте, днес като за начало смятам да ви покажа как да си направите един много лесен десерт подходящ за парти или просто когато сте сами вкъщи с книга под ръка. 
Първо трябва да започнем с основата на нашия десерт и това са именно бисквитки или филийки от кекс, които може да приготвите по два начина. 
I. За първия начин ще ви трябва машина за хляб, която има програма за приготвяне на кекс. След като добавите продуктите, които ви трябват за кекса в нея /има си съответните отделения/, просто я пускате, и когато е готова нарязвате кекса на тънки /правоъгълни филийки/. Идеята за този вид кекс взех от един блог, който следя и  веднага ви пускам линк, защото там е обяснено много подробно как може да го приготвите. Шоколадов кекс в машина за хляб --> Клик!
 II. Вторият начин е за тези, които като мен нямат машина за хляб, но искат да приготвят тънки парченца кекс, които да наподобяват повече бисквити. За този начин приготвяте най-обикновен кекс в много голяма тава, така че да стане тъничък и да е по-скоро хрупкав, отколкото пухкав. 
      Продукти:
  •  щипка сол
  • 180г захар
  • 150г масло
  • 200г брашно
  • 5 яйца
  • 0,5 чаена лъжица сода
  • 0,5 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 2 супени лъжици какао
  • 100-150г шоколад /натурален или черен по желание/
  • 50мл прясно мляко
    Приготвяне:
1. Първо разбиваме яйцата и захарта докато се получи кремообразна смес. Прибавяме ванилия и щипка сол.
2. Шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня и след това се оставят да се охладят.
3. Докато шоколадовата ни смес се охлажда пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
4. Към яйчната смес добавяме брашното и какаото, като през цялото време се разбърква много внимателно.
5. Добавяме прясното мляко и накрая слагаме маслото и шоколада.
6. Изсипваме готовото тесто в намаслена и поръсена с брашно голяма тава /която се стремим да е в съотношение горе долу 1:3 със сместа за кекса, за да стане изключително тънък и хрупкав/.
7. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, като времето за печене е приблизително 30-40 минути, но ви съветвам да го наблюдавате, защото все пак се получава много тънък блат, който може лесно да загори.

* Ако смятате, че шоколадова смес /шоколада и маслото/ ще изстине по-бавно, разменете стъпка 1 и стъпка 2. 
    Когато кекса стане готов  го оставяте да изстине. След това го нарязвате на малки правоъгълничета като може да го нарежете и в други форми, ако повода е по-специален и искате да експерементирате.
     
      Украса:
    Върху нарязаните и подредени бисквити от кекс слагате парченце киви, парченце банан / а може и абсолютно какъвто искате друг плод/, поливате със шоколадов сироп и боцвате една клечка за зъби за да не мърда вашето творение. 


     Ще вземеш малко шоколад, малко бонбони, ще добавиш също такава порция курабии и всичко това ще счукаш и хубавичко ще го размесиш. Щом приготвиш лекарството, аз ще го взема. Това много помага против температура.” - “Карлсон, който живее на покрива"

    Tagged:

    0 коментара:

    Публикуване на коментар

    ...A Spoonful of Happiness © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org