Крем "Парадайз" ~ ...A Spoonful of Happiness
...A Spoonful of Happiness
Последно в блога
За мен
Готварски мерки и грамажи
Малката готвачка
петък, 24 януари 2014 г.
Крем "Парадайз"
3:05 by Test
No comments
Добър вечер мили дами
/ и мили господа, ако кулинарията е вашата страст/!
От известно време все търся и се опитвам да намеря десерт, който хем да не е много сладък, хем да е
експресен за приготвяне и консумиране /естествено
☺
/ и най-важното да е лек, за да може да го комбинирам с плодове, бисквити и каквото друго ми хрумне. Най-накрая попаднах на един от инстантните кремове на Dr. Oetker, реших да го пробвам и останах очарована. Веднага споделям рецептата с вас и тичам до магазина за втори пакет!
Какво ще ви е необходимо:
/в интерес на истината почти нищо, но все пак../
☑
Инстант шоколадов крем Парадиз на Dr. Oetker
☑
300мл прясно мляко
☑
Бисквити /обикновени, с мед, с мляко - нещо по-леко/
☑
1 банан
☑
Много добро настроение и няколко празни гърла
Как да си го приготвите:
1.
Като за начало ни трябва подходящ висок и тесен съд. За съжаление след щателно преравяне на квартирата установих, че единствения подходящ съд, който отговаря на тези критерии е буркан от кисели краставички. Е приех съдбата си, измих буркана около 7 пъти и вече беше готов за чудеса. / въпреки, че се привързах към него при първа възможност ще си купя и един истински съд/.
2.
Отмерваме и сипваме в съда 300мл студено прясно мляко. Към него добавяме пакета инстант крем "Парадайз" с шоколад /"Парадайз" крем се получава когато към крем Парадиз добавим една супена лъжичка любов и някое друго парче банан/. Принципно пише да се разбърка с миксер на ниска степен на този етап /явно още докато се сипва/, но моят миксер е малко стар и ниската му степен е нещо като урагана Катрина, така че пропуснах тази стъпка.
3.
Сместа се разбива за три минути с миксера на висока степен до получаване на хомогенен крем.
4.
Крема се разпределя в купички и се слага в хладилник да се охлади и сгъсти. Ето как горе долу би следвало да изглежда вашият крем на този етап:
5.
След няколко часа /при мен има няма един час/, към готовия охладен и сгъстен крем се добавят бисквитки и парченца нарязан на кръгчета банан. /Аз лично за себе си предпочитам да слагам плодовете и бисквитите отделно в чиния, а не направо в крема за да не омекват и да са хрупкави и твърди когато се загребва с тях и се хапват./
Готовият крем:
Гарниран с плодове и бисквити:
“Всичко от което се нуждаете е любов. Но и малко шоколад не вреди
“. - Чарлз Шулц (американски журналист)
Изпращане по имейл
Публикувайте в блога си!
Споделяне в X
Споделяне във Facebook
Споделяне в Pinterest
Tagged:
Десерти
По-нова публикация
По-стара публикация
Начална страница
0 коментара:
Публикуване на коментар
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
„Трудно е да мислиш за негативни неща, докато си похапваш домашно отгледан домат.“ Луис Гризард, американски писател
Чети по категории
Безмесни ястия
(4)
Десерти
(3)
Напитки
(1)
Салати
(4)
Сандвичи
(1)
Студени предястия
(1)
Супи
(1)
Съвети и препоръки
(2)
Топли предястия
(3)
Ястия с месо
(3)
Архив
▼
2014
(23)
►
април
(1)
►
март
(4)
►
февруари
(5)
▼
януари
(13)
Ябълков щрудел
Ролца от раци
Салата с маруля и риба тон
Картофи на фурна
Чай от босилек
Крем "Парадайз"
Ahmad Tea of London - елексир за душата
Салата със сардини
"Червен" ориз със зеленчуци
Почти традиционна зеленчукова супа
Предястие "Глория"
Пълнени гъбки с бекон и кашкавал
Бисквити от шоколадов кекс с банан, киви и шоколад...
Всичко за мен
Test
Преглед на целия ми профил
Translate
Харесвам:
Food Styling and Photography
Za jivota s liubov
Ароматно в кулата на вещицата
Вкусно с Бети
Вкуснотека
Вълшебства в кухнята
Кулинарен блог на Маги
Кулинарно
МАГИЯ И ЛЮБОВ
Моето сладко хоби
Рецепти прелитащи през океана
С нож и вилица в ръка
Споделено от кухнята на Elti
Супичка - пътеводител на новака в кухнята
Храна за мойте канибали
ЧЕРПАК С МЕРАК
Предоставено от
Blogger
.
...A Spoonful of Happiness
© 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by
DesignCart.org