Картофи на фурна ~ ...A Spoonful of Happiness
...A Spoonful of Happiness
Последно в блога
За мен
Готварски мерки и грамажи
Малката готвачка
събота, 25 януари 2014 г.
Картофи на фурна
21:00 by Test
No comments
Добър вечер, приятели!
Тази вечер съм Ви подготвила едно традиционно българско ястие - картофи на фурна. Предполагам няма човек, който да не ги е опитвал и да не знае тази рецепта, но реших все пак да я кача, най вече заради микса от подправки, който аз слагам /нали знаете, че различните комбинации от подправки ги променят изцяло/. Приготвят се много бързо и лесно, чудесни са в комбинация с бутчета, копанчета и всякакво друго месо, а ако им сложите бира ще придобият леко горчив привкус, който на мен лично много ми допада.
Леки, непретенциозни и същевременно засищащи, картофите на фурна са оптималния вариант за събота вечер.
Какво ще ви е необходимо:
☼
2кг картофи /или количество по желание/
☼
Олио
☼
Червен пипер
☼
Черен пипер /смлян/
☼
Пикантина
☼
Подправка за картофи
☼
Подправка за зеленчуци
☼
Магданоз на подправка
☼
Чубрица
☼
Сол
*********************
Как да ги приготвите:
1.
Обелваме картофите и ги измиваме хубаво. Нарязваме ги на равни дълги части и ги слагаме в голяма тава. Имайте предвид, че когато се режат на тънки парченца стават по-бързо готови, но и по-лесно загарят, ако не се внимава и нямат водичка.
2.
След това добавяме червен пипер, като хубаво ги овъргаляме за да се оцветят. След това се прибавят и останалите подправки като ако искате да имат леко горчив привкус, но не възнамерявате да слагате бира, сложете малко повече чубрица и магданоз /имайте предвид, че и двете подправки имат силен аромат/. С ръце, хубаво всичко се размесва.
3.
Слагаме олио и допълваме тавата до горе с вода. Печем по средата на 220 градуса с вентилатор отгоре и отдолу. На този етап може да се сложат и бутчета, които са предварително сварени или запечени.
4. Картофите стават готови за около 40 минути, като е желателно да се наблюдават и при нужда да се долее малко вода. След като станат готови може да се сервират поръсени отгоре с свеж магданоз или с настърган кашкавал.
Приятен апетит !
Изпращане по имейл
Публикувайте в блога си!
Споделяне в X
Споделяне във Facebook
Споделяне в Pinterest
Tagged:
Безмесни ястия
По-нова публикация
По-стара публикация
Начална страница
0 коментара:
Публикуване на коментар
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
„Трудно е да мислиш за негативни неща, докато си похапваш домашно отгледан домат.“ Луис Гризард, американски писател
Чети по категории
Безмесни ястия
(4)
Десерти
(3)
Напитки
(1)
Салати
(4)
Сандвичи
(1)
Студени предястия
(1)
Супи
(1)
Съвети и препоръки
(2)
Топли предястия
(3)
Ястия с месо
(3)
Архив
▼
2014
(23)
►
април
(1)
►
март
(4)
►
февруари
(5)
▼
януари
(13)
Ябълков щрудел
Ролца от раци
Салата с маруля и риба тон
Картофи на фурна
Чай от босилек
Крем "Парадайз"
Ahmad Tea of London - елексир за душата
Салата със сардини
"Червен" ориз със зеленчуци
Почти традиционна зеленчукова супа
Предястие "Глория"
Пълнени гъбки с бекон и кашкавал
Бисквити от шоколадов кекс с банан, киви и шоколад...
Всичко за мен
Test
Преглед на целия ми профил
Translate
Харесвам:
Food Styling and Photography
Za jivota s liubov
Ароматно в кулата на вещицата
Вкусно с Бети
Вкуснотека
Вълшебства в кухнята
Кулинарен блог на Маги
Кулинарно
МАГИЯ И ЛЮБОВ
Моето сладко хоби
Рецепти прелитащи през океана
С нож и вилица в ръка
Споделено от кухнята на Elti
Супичка - пътеводител на новака в кухнята
Храна за мойте канибали
ЧЕРПАК С МЕРАК
Предоставено от
Blogger
.
...A Spoonful of Happiness
© 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by
DesignCart.org