Салата с маруля и риба тон ~ ...A Spoonful of Happiness

неделя, 26 януари 2014 г.

Здравейте! Случвало ли Ви се приберете от някъде, да сте много изморени и нито да Ви се готви, нито седи повече от 15 минути в кухнята? Е имам точно подходящата рецепта за вас - една засищаща салата с маруля, риба тон и царевица, която е чудесна, когато имате малко време, а искате да хапнете нещо бързо и полезно. Приготвя се много лесно, бързо и е изключително здравословна.

Продукти:

☂  1/2 маруля
☂  1 консерва риба тон в растително масло  (160гр.)
☂  1 консерва царевица
☂  1/3 лимон *сокът*
☂  Зехтин
☂  Сол

Как се приготвя:

1. Марулята се измива много внимателно. След това листата може да се нарежат или накъсат /по-добрият вариант е да се накъсат, защото така издържат по-дълго време свежи и се запазват всички витамини/. 

 2.  Готовата маруля се слага в дълбок съд /в който после лесно ще може да се разбърка всичко/ и се добавя консервата с царевица.

 3. След това  се добавя и консервата с риба тон. Ако консервата е с филе от риба тон, може да се нареже или накъса, за да са по-малки парченцата и по-лесно да се яде.

4. Изстисква се  1/3 лимонов сок и се добавя зехтин на вкус.
 
5.  Накрая салатата се посолява на вкус и се разбърква хубаво всичко, за да се овкуси и размеси.

Салата е готова. Сервирайте в красиви плата или ако не ви се занимава яжте направо от купата в леглото и си пуснете някой хубав филм. /Аз лично правя точно така и действа много отпускащо на психиката, освен на стомаха ми/.

 „Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Лучано Павароти

Tagged:

0 коментара:

Публикуване на коментар

...A Spoonful of Happiness © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org