Пълнени гъбки с бекон и кашкавал ~ ...A Spoonful of Happiness
...A Spoonful of Happiness
Последно в блога
За мен
Готварски мерки и грамажи
Малката готвачка
понеделник, 13 януари 2014 г.
Пълнени гъбки с бекон и кашкавал
23:19 by Test
No comments
Добър вечер приятели.
Предполагам, че вероятно много от вас, които четете този блог подобно на мен имате забързано ежедневие с много ангажименти било то важни срещи, лекции в университета, работа или грижи за семейството. Общото, което ни свързва, обаче, мисля че е нуждата да правим хората около нас щастливи, защото никой не може да ме убеди, че човек, който отделя от личното си време за да сготви и направи нещо специално за скъп човек не е всеотдаен и добър. Затова днес реших да ви покажа как да направите едно бързо предястие, което според мен е много подходящо и за лека вечеря, защото гъбите в комбинация с бекон и кашкавал са определено засищащи.
Какво ще ви е необходимо:
✓ 0,500кг до 1кг средни или големи гъби
/според размера на тавата/
✓ 200-250гр бекон
✓ Кашкавал - около 200гр
✓ Сол
✓ Олио/ може и без него/
****************
Начин на приготвяне:
1. Отделяме внимателно пънчетата от основата на гъбките и след това внимателно измиваме основата. /отделените пънчета ги слагам в чинийка и ги фолирам за да ги използвам за нещо друго по-късно/
2. Бекона и кашкавала се нарязват на малки парчета и отново внимателно напълваме гъбите с тях, така че да бъдат хубаво натъпкани вътре и съвсем малко да се показват над основата на гъбата.
3. Приготвените гъби посоляваме на вкус и ги подреждаме в тава /аз използвам кръгла за да се подпират една друга и да не се разпадат/. След това сипвате вода в тавата около 1 пръст, колкото да не загорят гъбите, като може и да добавите и малко олио, ако искате да са по-мазни и обратното - никакво, ако искате да са възможно най-чисти. /Все пак бекона отделя доста мазнина и гъбите също/.
4. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса. Стават доста бързо за около 20-30мин в зависимост от фурната, но аз ги наблюдавам, защото лесно може да се изпуснат.
5. След като пълнените гъбки са готови, изваждаме и сервираме.
БОН АПЕТИТ !
*П.С. Ето една идея какво може да направите с останалите пънчета от гъбите. Задушаваме ги на слаб огън на котлона или ги запържваме с ароматни подправки.
Изпращане по имейл
Публикувайте в блога си!
Споделяне в X
Споделяне във Facebook
Споделяне в Pinterest
Tagged:
Топли предястия
По-нова публикация
По-стара публикация
Начална страница
0 коментара:
Публикуване на коментар
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
„Трудно е да мислиш за негативни неща, докато си похапваш домашно отгледан домат.“ Луис Гризард, американски писател
Чети по категории
Безмесни ястия
(4)
Десерти
(3)
Напитки
(1)
Салати
(4)
Сандвичи
(1)
Студени предястия
(1)
Супи
(1)
Съвети и препоръки
(2)
Топли предястия
(3)
Ястия с месо
(3)
Архив
▼
2014
(23)
►
април
(1)
►
март
(4)
►
февруари
(5)
▼
януари
(13)
Ябълков щрудел
Ролца от раци
Салата с маруля и риба тон
Картофи на фурна
Чай от босилек
Крем "Парадайз"
Ahmad Tea of London - елексир за душата
Салата със сардини
"Червен" ориз със зеленчуци
Почти традиционна зеленчукова супа
Предястие "Глория"
Пълнени гъбки с бекон и кашкавал
Бисквити от шоколадов кекс с банан, киви и шоколад...
Всичко за мен
Test
Преглед на целия ми профил
Translate
Харесвам:
Food Styling and Photography
Za jivota s liubov
Ароматно в кулата на вещицата
Вкусно с Бети
Вкуснотека
Вълшебства в кухнята
Кулинарен блог на Маги
Кулинарно
МАГИЯ И ЛЮБОВ
Моето сладко хоби
Рецепти прелитащи през океана
С нож и вилица в ръка
Споделено от кухнята на Elti
Супичка - пътеводител на новака в кухнята
Храна за мойте канибали
ЧЕРПАК С МЕРАК
Предоставено от
Blogger
.
...A Spoonful of Happiness
© 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by
DesignCart.org