Пълнени гъбки с бекон и кашкавал ~ ...A Spoonful of Happiness

понеделник, 13 януари 2014 г.

Добър вечер приятели.
Предполагам, че вероятно много от вас, които четете този блог подобно на мен имате забързано ежедневие с много ангажименти било то важни срещи, лекции в университета, работа или грижи за семейството. Общото, което ни свързва, обаче, мисля че е нуждата да правим хората около нас щастливи, защото никой не може да ме убеди, че човек, който отделя от личното си време за да сготви и направи нещо специално за скъп човек не е всеотдаен и добър. Затова днес реших да ви покажа как да направите едно бързо предястие, което според мен е много подходящо и за лека вечеря, защото гъбите в комбинация с бекон и кашкавал са определено засищащи.

 Какво ще ви е необходимо:

✓ 0,500кг до 1кг средни или големи гъби 

/според размера на тавата/

✓ 200-250гр бекон

✓ Кашкавал - около 200гр

✓ Сол

✓ Олио/ може и без него/

****************

Начин на приготвяне:

1. Отделяме внимателно пънчетата от основата на гъбките и след това внимателно измиваме основата. /отделените пънчета ги слагам в чинийка и ги фолирам за да ги използвам за нещо друго по-късно/ 

2. Бекона и кашкавала се нарязват на малки парчета и отново внимателно напълваме гъбите с тях, така че да бъдат хубаво натъпкани вътре и съвсем малко да се показват над основата на гъбата.

3. Приготвените гъби посоляваме на вкус и ги подреждаме в тава /аз използвам кръгла за да се подпират една друга и да не се разпадат/. След това сипвате вода в тавата около 1 пръст, колкото да не загорят гъбите, като може и да добавите и малко олио, ако искате да са по-мазни и обратното - никакво, ако искате да са възможно най-чисти. /Все пак бекона отделя доста мазнина и гъбите също/.

4.  Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса. Стават доста бързо за около 20-30мин в зависимост от фурната, но аз ги наблюдавам, защото лесно може да се изпуснат.

5.  След като пълнените гъбки  са готови, изваждаме и сервираме.

                 

 

 

 

 

        



 БОН АПЕТИТ ! 

*П.С.  Ето една идея какво може да направите с останалите пънчета от гъбите. Задушаваме ги на слаб огън на котлона или ги запържваме с ароматни подправки.

Tagged:

0 коментара:

Публикуване на коментар

...A Spoonful of Happiness © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org